miércoles, 25 de abril de 2012

RUDA CONTRA EL REUMA

Y me sigue sorprendiendo nuestra acre amiguita: con la ruda se puede hacer un aceite para aliviar los dolores reumáticos. Ahi va la receta¡¡¡:
Se toman 60 gramos de ruda fresca, acabada de cortar recién florecida. Se machaca en un mortero, y el líquido que se obtiene se pone en una botellita. Se añaden 250 ml de aceite de oliva. Se tapa la botellita bien tapada y se deja a sol y serena, invertida para que no entre aire, durante 40 días.
Una vez pasados éstos, se cuela el aceite con una gasa, y lo ponemos en su envase definitivo.
El aceite de ruda se aplica friccionando la parte dolorida con un paño caliente untado en él. Luego, se deja el paño sobre la zona afectada y se cubre con una venda, durante varias horas.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola maria ,t'escric desde casa de l'aurora .
Ahir a la tarda vaig mitg escoltar una entrevista a catalunya radio soble plantes curativas ,la stevia i tambe van parlar de la ruda que estaba abans prohibida ,va ser al programa la tribu ,a veure si el puc reescoltar per internet i apuntar dades força importants que van dir com que el kalanchoe es un magnific antitumoral i que la estevia ajuda molt amb problemes desencadenats per la diabetis.Salut !!

Anónimo dijo...

Ups! soc la Eulàlia!!! m'he oblidat signar ho sento ;)

Eulàlia dijo...

María,jejeje torno a ser jo,ens acabem de recordar que la meva laia frègia la ruda amb l,oli ho colaba i guardat per fer fregues
Diu al refrany,a la casa que hi ha ruda deu hi ajuda.

Robin dijo...

És com es fa amb la calèndula per a l´ungüent o l´oli, fregida i colada...fantàstic, faré oli de ruda però ja¡¡¡¡¡¡¡ El posaré al costat del d´hipèric, que de moment encara no l´hem fet servir, i esperem que continui així la cosa...