martes, 15 de febrero de 2022

COM FER PICLES

 

El picle és una manera senzilla de guardar en conserva verdures dures com pastanaga, rave, col-i-flor, col...mitjançant la fermentació. 

S'ha de rentar la verdura i tallar-la en trossos petits (quadradets o tires); es posen en un pot de vidre que tanqui hermètic procurant que quedi ben ple. Les verdures s'han d'apretar perquè no quedi aire entre els trossets; ens podem ajudar amb una mà de morter. 

Després s'omple el pot amb aigua mineral o de font (que no sigui de l'aixeta); l'aigua ha de cobrir totes les verdures. S'afegeix una cullerada sopera de sal, es tapa el pot hermèticament i es guarda en un lloc fosc i fresc on esperarà 15 dies, passats els quals el picle ja estarà llest per menjar. 

Si en obrir el pot es veu que surten bombolles no és cap problema, és senyal  que la fermentació ha esdevingut correctament. Sabem que el picle està ben fet si en agafar un tros de verdura l'apretes amb els dits i roman sencer, no es desfà com si estigués podrit. 

No hay comentarios: