martes, 1 de febrero de 2022

PETITA HISTÒRIA DEL CANE CORSO

                      El papa de Neula
 Avui parlarem de la història del Cane corso o Mastí italià. Des de l'antigor més remota...

L'origen dels grans gossos el trobem a Àsia i a Mesopotàmia. Són molossos que han mantingut les característiques morfològiques constants al llarg de mil·lennis. Usats primer com a protectors dels ramats, van trobar lloc als exèrcits com a gossos de combat i de vigilància. 

El nostre Cane corso prové de dues línies: dels Canis pugnax dels romans i dels Molossos d'Èpir (Grècia). Abans de que l'ésser humà és dediqués a la guerra, aquests gossos eren defensors de ramats i poblats de pastors. El bel·licisme els va transformar en gossos de batalla. 

Quan els afanys guerrers dels humans van minvar, el Cane corso tornà a ser un gos de defensa de ramats. Però conforme la societat deixava de banda les arts pastorils, els gossos tan grans van iniciar el declivi. La raça pràcticament s'extingí a mitjans del segle XX.

Però gràcies a l'interès d'unes poques persones amants dels gossos, a 1970 es van cercar i trobar els darrers Canes corsos a cases de pastors de Calàbria i Puglia. Es va fer un enorme esforç i es va aconseguir recuperar la raça i establir l'estàndard. Avui, són cans nobles que defensen qui els envolta, serens, amables i molt respectuosos amb els nens i altres animals. Si se'ls estima, responen amb un amor tant gran com el seu tamany.


No hay comentarios: