viernes, 23 de febrero de 2018

COCA DE VIDRE

Un poco "torraítas". Foto: Eulàlia
Un clàssic de la rebosteria catalana, ideal per a llars d'oleicultors.

  • Mig kilo de farina
  • Un sobre de llevat Royal
  • 15 grams de sucre per la massa i un grapat per a cobrir
  • 15 grams de sal
  • 50 grams de mantega
  • 1 taça d'oli i un raig més per pintar les coques
  • 75 grams de llet
  • Una copa d'anís i una quantitat més per rematar
  • 75 grams de pinyons (opcional)
Fem un volcà amb la farina i al mig afegim el sucre, la sal, la llet, el llevat, la mantega, l'anís i l'oli. Treballar la massa i deixar-la reposar una estona. Separar-la en boles i tornar a deixar-la reposar 10 minuts. 
Aplanar les boles amb el corró i fer unes planxes de massa fina. Pintar-les amb oli fent servir un pinzell, cobrint tota la superficie de la coca. Si es vol, tirar els pinyons, i en tot cas, sucre abundant, pressionant amb els dits per tal de fer petits sots perquè entri l'oli. 
Ficar les coques al forn a 220 graus durant 15 minuts.
Un cop fetes, regar-les amb un raig d'anís.

No hay comentarios: